Huiskamergesprekken Groen Gent

Wil je een huiskamergesprek  bijwonen over "ons gemeengoed" of eentje  over wat in Gent allemaal gebeurd voor het klimaat? Wil je meer weten wat de stad doet rond sociale zaken of hoe we de stad leefbaar kunnen houden in de toekomst? Dan kan dit! Neem een kijkje op onze evenementenpagina voor een overzicht van alle huiskamergesprekken.

--> Evenementenpagina <--

 

Wil je graag zelf een huiskamergesprek organiseren? Dan vind je alle nodige informatie hieronder terug. Weet wel dat huiskamergesprekken pas opnieuw mogelijk zijn vanaf augustus.

Wat moet ik doen

 • Laat ons weten welke van de onderstaande huiskamergesprekken je wil organiseren en welke data je voorkeur dragen.
 • Geef ons jouw adres door, hoe we jou het best kunnen bereiken en voor hoeveel personen er maximaal plaats is.
 • Maak een inschatting van het aantal personen dat je verwacht. Wij mikken op 10 à 15 aanwezigen.
 • Laat ons weten of je zelf kan instaan voor een groot televisiescherm of beamer, muziekinstallatie en projectiescherm. Anders brengen wij zelf iets mee.
 • Nodig vrienden, familie, kennissen en buren uit en stuur hen de dag voor de bijeenkomst best nog een herinnering.
 • Doe dat via e-mail, Facebook of door mensen gewoon persoonlijk uit te nodigen. Wil je graag promotiemateriaal om deelnemers uit te nodigen? We bezorgen je een flyer of affiche.

Meer details:

 • Een huiskamerdebat vindt in principe plaats bij een privépersoon thuis, maar kan ook in een zaaltje voorzien door diegene die uitnodigt georganiseerd worden.
 • Het gesprek begint om 19u30 of 20u. We trachten ten laatste af te ronden om 22u, vroeger kan ook.
 • Wij zorgen voor beamer, luidspreker en scherm, indien nodig. Indien er een witte muur is waarop kan geprojecteerd worden, laat het ons dan graag weten.
 • We vinden het fijn als de gastheer/vrouw voor een drankje kan zorgen.
 • Via Facebook kan je een Facebookevenement aanmaken. Wij promoten dit dan ook via de Facebookpagina van Groen Gent, maar het heeft best als je dat zelf aanmaakt. Nodig ook expliciet mensen uit voor het Facebookevenement.

Wil je bij jou een huiskamergesprek laten doorgaan? Mail dan naar [email protected] of bel Robbe op 0491 62 70 16

Breng het debat naar jouw huiskamer!

Wil je graag een huiskamergesprek over "ons gemeengoed" met Tine De Moor organiseren of wil je meer informatie? Aarzel niet en klik op de onderstaande link:

 

Voor meer informatie over de huiskamergesprekken met Tine De Moor

 

 

Ben je bezig met het klimaat en wil je weten wat jij samen met de Groen Gent kan doen? Schepen Tine Heyse wil hier met jou over praten. 

 

Voor meer informatie over de huiskamergesprekken met Tine Heyse

 

 

Wil je weten wat Gent allemaal doet rond armoedebestrijding, gezondheid en welzijn? Dan kunnen Evita Willaert en Anita De Winter hier op antwoorden.

 

Voor meer informatie over de huiskamergesprekken met Evita en Anita

 

 

Hoe kunnen we zorgen dat Gent een leefbare stad wordt en blijft? Steven - Low Impact Man- Vroman en Sara Matthieu willen hier graag over spreken.

 

Voor meer informatie over de huiskamergesprekken met Steven en Sara

 

 

Kies je liever voor een kort en krachtig gesprek met onze fractieleider? Bram Van Braeckevelt wil graag met jou op een politieke speed date.

 

Voor meer informatie over de speeddates met Bram

 

 

Filip Watteeuw heeft nog heel wat plannen voor de mobiliteit, de straten en pleinen in Gent. Op zijn 'Bedenk- en borrelavonden' tekent hij (letterlijk) samen met jou een nieuw ontwerp voor je straat.

 

Voor meer informatie over de huiskamergesprekken met Filip