Gent, eerlijkste stad van Vlaanderen

12 September 2019

Gent, eerlijkste stad van Vlaanderen

In 2004 werd Gent de allereerste FairTradeGemeente van Vlaanderen. Vorig jaar kregen we de titel van eerste Europese Fair Trade Hoofdstad. En deze week werden we uitgeroepen tot “Eerlijkste gemeente van Vlaanderen”. Opnieuw een mooie erkenning voor onze inspanningen.

“Bijzonder fier op onze Stad, onze eerlijke pioniers en alle Gentse actoren die hieraan hebben meegewerkt.” - Tine Heyse

De campagne ‘FairTradeGemeente’ van Fair Trade Belgium, Rikolto, Oxfam-Wereldwinkels en 11.11.11 heeft de titel van 'eerlijkste gemeente' uitgereikt op basis van de Fair-O-Meter. Aan de hand van een vragenlijst over de inspanningen voor eerlijke handel in 2018 kwam Gent als beste Vlaamse stad naar voor. 

De Fair-O-Meter is duidelijk. Stad Gent is zowel in zijn communicatie, zijn events, zijn aankoopbeleid en zijn ondersteuning van Oxfam-Wereldwinkels en eerlijke vrijwilligers een straffe FairTradeGemeente.

Schepen Tine Heyse: “Bijzonder fier op onze Stad, onze eerlijke pioniers en alle Gentse actoren die hieraan hebben meegewerkt. De Fair-O-Meter sloeg zelfs tilt. Gent behaalde een score van 115 op 100. Dat betekent echter niet dat we nu op onze lauweren gaan rusten. We blijven inzetten op eerlijke voeding en textiel en verruimen onze inspanningen naar andere risicosectoren.”