120 workshops rond mentaal welzijn voor studenten

13 Januari 2022

120 workshops rond mentaal welzijn voor studenten

De coronacrisis  legt heel wat druk op het mentaal welzijn van studenten. De wachtlijsten bij (studenten)psychologen zijn lang en het is erg moeilijk om een afspraak te maken. Daarom maakte schepen Decruynaere middelen vrij uit het corona-noodfonds om dit jaar 120 workshops en groepssessies aan te bieden aan studenten via Broeinest.

Broeinest concentreert zich op het versterken van mentaal welzijn van jongvolwassenen/studenten (16-30 jaar).

"Door het aanbod van de gezamenlijke studieplekken kunnen studenten samen blokken en moed vinden bij elkaar." - Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs

De organisatie focust zich op het versterken van het mentaal welzijn van Gentse studenten door innovatieve, emancipatorische en laagdrempelige groepssessies. In die groepssessies gaan deelnemers dieper in op de vraagstukken, twijfels en onzekerheden die leven bij studenten en jongvolwassenen.

Hoge nood aan contact

Broeinest is er voor alle 16-30 jarigen. Hier kunnen ze zich inschrijven voor één van de Broeinest-groepsbabbels, om samen het gesprek aan te gaan en zich te laten inspireren! 

Elke Decruynaere: “De studenten en jongeren hebben het moeilijk in de corona-tijd. Hun sociale banden worden gekortwiekt, terwijl velen nood hebben aan contact met hun leeftijdsgenoten voor aftoetsing, ontspanning, motivatie en meer."

"Met deze workshops willen we studenten de kans geven om hun mentaal welzijn te versterken.” - Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs

"Daarom is het belangrijk om hen te blijven ondersteunen. Door het aanbod van de gezamenlijke studieplekken kunnen studenten samen blokken en moed vinden bij elkaar. En met deze workshops willen we studenten de kans geven om hun mentaal welzijn te versterken.”

Studenten die hulpvragen hebben rond welzijn kunnen terecht op de website Content in Gent, een samenwerking tussen de hogeronderwijsinstellingen, Stad Gent, Logo Gezond+ en het Fonds Gavoorgeluk.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.