Thema's

Maak kennis met onze schepenen!

Op 30 november is al aangekondigd dat Groen Gent 4 schepenen zal hebben vanaf de start van de legislatuur en één schepen die de fakkel over neemt vanaf 1 januari 2022. Dit zijn de 5 Groene schepenen en hun bevoegdheden:

Filip Watteeuw: Schepen van Mobiliteit, Openbare Werken, Architectuur en Stedenbouw. Elke Decruynaere: Schepen van Onderwijs, Opvoeding,  Jeugd, Gezinsbeleid en Outreachend Werk Tine Heyse: Schepen van Milieu, Klimaat, Wonen en Noord-Zuid (2019-2021) - Schepen van Milieu, Klimaat en Wonen (2022 - 2024) Bram Van Braeckevelt: Schepen van Personeelsbeleid, Toerisme, Openbare Netheid...

Lees Meer ›

Ambitie en durf voor Gent

Klimaat en Milieu

Gent fossielvrij en milieuvriendelijk: met een vooruitstrevende voedselstrategie, energieadvies voor duizenden Gentenaars en intensieve begeleiding van bedrijven.

open en warm Gent

In Gent is iederéén welkom. Daarom werken we aan een kindvriendelijke stad, nemen we tal van inclusieve maatregelen en bestrijden we racisme en discriminatie op doortastende wijze.

Onderwijs

Uitstekende kinderopvang, gezond en lekker eten op school, intensieve ondersteuning van leerkrachten: Gent is en blijft dé onderwijsstad van Vlaanderen.

Mobiliteit en verkeersveiligheid

Moed en een doortastende aanpak: zo maak je een stad autoluw, veilig en aangenaam. Ontdek hier het laatste nieuws.