Wat doet olympisch medaillewinnaar Bashir op de Grote Onderwijs Show?

25 April 2024

Wat doet olympisch medaillewinnaar Bashir op de Grote Onderwijs Show?

"Tijdens de Grote Onderwijsshow op 2 mei praten we met experten, mensen uit het veld én het publiek over positieve oplossingen voor een warme onderwijstoekomst."

Niet alleen marathonloper Bashir Abdi maar ook de Gentse rapper Fatih van het VRT-programma Zorgen voor Mama luisteren op 2 mei de Grote Onderwijsshow op. Elk vertellen ze er hun pakkend verhaal over hoe onderwijs hen vleugels gaf.

Die éne leerkracht - forever love

Niet elk kind groeit op met dezelfde kansen. Soms kom je uit een kwetsbaar gezin, of beland je als kind, helemaal uit een ver land, in Gent zonder dat je één woord Nederlands spreekt. Maar dan is er die ene leerkracht die je optilt. Die je ziét, je steunt en aanmoedigt. En dat maakt alle verschil.

Dat was zo voor Bashir en Fatih, en hun getuigenis zal te zien zijn op de Grote Onderwijsshow.

Het toont hoe belangrijk én fantastisch leerkrachten zijn: elke dag weer zetten zij zich met heel hun hart in voor ‘hun’ kinderen. Goede leerkrachten zetten een sneeuwbaleffect in gang.

Ben (Weyts) en zijn vingertje

Onderwijs heeft het nochtans niet makkelijk. Een tekort aan leerkrachten, steeds meer leerlingen die extra zorg nodig hebben en die niet altijd krijgen … en dan ook nog eens druk en kritiek van de minister van Onderwijs die iedereen met de vinger wijst behalve zichzelf.

"Ik blijf gaan voor de school als bruisende, inclusieve plek, en onderwijs als gelijkmaker voor elk kind." - Evita Willaert, schepen van Onderwijs

"Ik blijf gaan voor de school als bruisende, inclusieve plek. Als gemeenschap voor de hele buurt, waar we meertaligheid omarmen in plaats van het weg te moffelen, en onderwijs als gelijkmaker zien voor elk kind", zegt Evita Willaert, schepen van Onderwijs.

Focus op positieve oplossingen

"Daarom gaan we op donderdag 2 mei in gesprek met experten, zoals professor Piet Van Avermaet en lerarenopleider Katrien De Maegd, en mensen uit het veld - brugfiguur Tina Theuninck, Brede School-coördinator Lotte De Vuyst en schooldirecteuren Ruth Melis en Tim Vanhecke -  én het publiek. We willen, voorbij kommer en kwel, focussen op positieve oplossingen voor een warme onderwijstoekomst!"

"Tijdens de Grote Onderwijsshow op 2 mei praten we met experten, mensen uit het veld én het publiek over positieve oplossingen voor een warme onderwijstoekomst." - Evita Willaert, schepen van Onderwijs

Ook Groen-voorzitter Nadia Naji, kandidaten Thibaut Duthois en senator Fourat Ben Chikha schuiven samen met schepen van Onderwijs Evita Willaert mee aan tafel in het debat.

Kom af!

Ook jullie zijn uiteraard welkom! Ouders, leerkrachten, directeurs, schoolmedewerkers, we willen ieders inbreng horen op onze Grote Onderwijsshow op donderdag 2 mei om 20.00 uur in Tinnenpot.

Kom ons vertellen waar jij van wakker ligt in het onderwijs! 

De avond is gratis. Wel graag even inschrijven.

See you there! 👉 Schrijf je hier in!

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.