02 Mei 2024

20.00u -
22.00u

De Grote Onderwijsshow

Tinnenpot , Tinnenpotstraat 21, 9000 Gent

Ik doe mee!
De Grote Onderwijsshow

Het onderwijs is een fantastische plek. Wat is er hartverwarmender dan kinderen en jongeren die elkaar ontmoeten, die ontdekken en samen leren? Elke dag gebeuren de mooiste dingen op onze Gentse scholen!

Lesgeven is een prachtig beroep maar dat lesgeven staat al jaren onder druk. Een startende leerkracht leeft in onzekerheid, leerlingen krijgen niet de zorg die ze nodig hebben en brengen vele uren door in de studie. Het resultaat van een Vlaams beleid dat zich focust op de sterkste leerlingen en een minister van Onderwijs die de schuld op zo goed als iedereen steekt, behalve op zichzelf.

Maar in Gent doen we het anders. Onderwijs, pionieren en Gent zijn drie woorden die gelukkig in één adem genoemd kunnen worden.

In onze stad zien we de school als gemeenschap voor de hele buurt, waar we meertaligheid omarmen in plaats van het weg te moffelen en onderwijs als gelijkmaker zien voor elk kind. Dat is waar wij voor staan. Maar jullie houden dag in dag uit zoveel bordjes draaiende. Daarom willen we van jullie horen waar jullie nood aan hebben en hoe wij jullie nog verder kunnen ondersteunen. Ja,  ik heb het tegen jullie leerkrachten, directeurs en alle andere manusjes van alles die ons onderwijs rechthouden. Wij steunen jullie en we willen verder met jullie inbreng. Daarom willen we met jullie in gesprek gaan op onze Grote Onderwijsshow op donderdag 2 mei om 20:00 in Tinnepot.

Maar natuurlijk ook ouders, leerlingen, … iedereen is welkom!

We gaan in gesprek met:

  • Onderwijsexperten Thibaut Duthois en Piet Van Avermaet
  • Senator Fourat Ben Chikha
  • Schepen van Onderwijs Evita Willaert natuurlijk
  • covoorzitter van Groen, Nadia Naji

Kom ons vertellen waar jij van wakker ligt in het onderwijs! 

We verwelkomen je graag op De Grote Onderwijsshow op donderdag 2 mei om 20 uur in Tinnenpot theater in Gent. Inschrijven is gratis, maar plaatsen zijn beperkt dus wacht niet te lang. 

See you there!

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.