Ook op buitenlandse stage verbindt Bert sport met engagement

20 Februari 2020

Ook op buitenlandse stage verbindt Bert sport met engagement

Onlangs ging Bert Misplon op trainingsstage naar Somalië met Bashir Abdi, Belgisch marathonrecordhouder, en met meervoudig olympisch kampioen, Mo Farah. Als gemeenteraadslid volgt Bert de thema's sport en jeugd op de voet op en zijn maatschappelijk engagement liet hij ook in Somalië niet achter zich.

Tijdens zijn reis hadden ze een ontmoeting met de minister van onderwijs van Somalië. "De minister had alvast goede plannen en luisterde ook naar onze ideeën", vertelt Bert. Hij hoopt samen met Bashir Abdi en Mo Farah een project uit te werken om meer kinderen op de schoolbanken te krijgen.

"In Somalië krijgen slechts 30 % van de kinderen een vorm van onderwijs. Er is nood aan schoolgebouwen, leerkrachten en middelen. We hopen dat we met onze vzw Sportaround een klein steentje kunnen bijdragen om meer kinderen kansen te geven door naar school te gaan en zo een volwaardige opleiding te krijgen. Want dat is de basis voor de toekomst! Sport kan helpen in die toeleiding." licht Bert toe.

Het is duidelijk dat Bert zijn Gentse engagement in de sport en politiek meeneemt op reis en er mee aan de slag gaat. 

 

Op de foto herken je van links naar rechts: Bert Misplon, Tariku Bekele (broer van Kenenisa en winnaar brons op OS 2012), Abdi Abdirachman (viervoudig olympiër), medewerkster minister van Onderwijs, Mo Farah (viervoudig olympisch kampioen), Abdullahi Godah Barre (minister van onderwijs van Somalië), Bashir Adbi (Belgisch marathonrecordhouder), vrouw van Bekele.