Kom naar onze Grote Onderwijsshow

11 April 2024

Kom naar onze Grote Onderwijsshow

Geef jullie inbreng op onze Grote Onderwijsshow op donderdag 2 mei om 20.00 uur in Tinnepot.

Op 2 mei gaan we in debat met experten én mensen uit het veld: hoe kan de school van de toekomst eruit zien? Wat zijn positieve oplossingen? Voorbij kommer en kwel, op naar een warme onderwijstoekomst!

Het onderwijs is een fantastische plek.
 Wat is er hartverwarmender dan kinderen en jongeren die elkaar ontmoeten, en samen ontdekken en leren? Elke dag gebeuren de mooiste dingen op onze Gentse scholen!

Lesgeven staat echter al jaren onder druk. We hoeven het jullie vast niet uit te leggen: een startende leerkracht leeft in onzekerheid, er is een tekort aan leerkrachten, leerlingen krijgen niet de zorg die ze nodig hebben en brengen vele uren door in de studie enzovoort.

Het resultaat van een Vlaams beleid dat zich focust op de sterkste leerlingen en een minister van Onderwijs die de schuld op zo goed als iedereen steekt, behalve op zichzelf.

Maar in Gent doen we het anders. Onderwijs, pionieren en Gent zijn drie woorden die gelukkig in één adem genoemd kunnen worden.

In onze stad zien we de school als gemeenschap voor de hele buurt, waar we meertaligheid omarmen in plaats van het weg te moffelen en onderwijs als gelijkmaker zien voor elk kind. Dat is waar wij voor staan.

Wij geloven dat de ‘school van de toekomst’, voorbij alle kommer en kwel, een bruisende, inclusieve plek is met alle kansen voor alle kinderen.

Daarom gaan we in gesprek met experten over positieve oplossingen. En met jullie! Ouders, leerkrachten, directeurs, schoolmedewerkers, jullie houden elk op jullie manier zoveel bordjes draaiende. Geef jullie inbreng op onze Grote Onderwijsshow op donderdag 2 mei om 20.00 uur in Tinnepot.

We gaan in gesprek met:

  • Onderwijsexperten Thibaut Duthois en Piet Van Avermaet
  • Senator Fourat Ben Chikha
  • Schepen van Onderwijs Evita Willaert natuurlijk
  • covoorzitter van Groen, Nadia Naji
Kom ons vertellen waar jij van wakker ligt in het onderwijs! 

We verwelkomen je graag op De Grote Onderwijsshow op donderdag 2 mei om 20 uur in Tinnenpot theater in Gent. Inschrijven is gratis, maar plaatsen zijn beperkt dus wacht niet te lang. 

See you there!

👉 Schrijf je hier in!