Kinderen zorgpersoneel en cruciale beroepen kunnen tot 21 uur terecht in kinderopvang

24 Maart 2020

Kinderen zorgpersoneel en cruciale beroepen kunnen tot 21 uur terecht in kinderopvang

De Stad Gent houdt 4 kinderdagverblijven tijdelijk open tot 21 uur om de kinderen van o.a. medisch personeel langer op te kunnen vangen. Door de coronacrisis kwamen er immers steeds meer vragen van ouders uit de medische sector die het tijdens zware, onregelmatige shifts moeilijk hadden om kinderopvang te vinden.

Uitbreiding openingsuren 

In totaal 4 stedelijke kinderdagverblijven blijven langer open dan normaal. Ze breiden hun openingsuren tijdelijk uit tot 21 uur. Voor 3 kinderdagverblijven betekent dat dat ze 1 uur langer openblijven. Het kinderdagverblijf aan het Jan Palfijnziekenhuis blijft zelfs 3 uur langer open.  

"De kinderopvang is een van de belangrijke radertjes in het geheel waarmee we de coronacrisis proberen te overwinnen." - Elke Decruynaere 

"De kinderopvang is een van de belangrijke radertjes in het geheel waarmee we de coronacrisis proberen te overwinnen. Zonder de nodige opvang kunnen ouders in een cruciale sector zoals de medische wereld niet met een gerust hart aan de slag. Chapeau voor de inzet van onze kinderbegeleiders”, zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere.

Voor alle opvangvragen, één adres 

Ouders met opvangvragen kunnen altijd terecht bij het Kinderopvangpunt GentHet kinderopvangpunt werkt samen met alle kinderopvanginitiatieven (stedelijk en niet-stedelijk) om een oplossing te zoeken voor prangende opvangvragen van ouders. Ouders die geen opvang vinden voor hun kindje, kunnen dus terecht bij het Kinderopvangpunt Gent op het nummer 09/268.20.80 of via [email protected]. 

Overleg met alle kinderopvang in Gent 

De Stad Gent roept het overkoepelende Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) samen om de vraag naar opvang in kaart te brengen, om na te gaan hoe de personeelsinzet verloopt en om naar de prangende vragen vanuit de sector te luisteren. Ook van de opvangsector worden heel wat extra inspanningen gevraagd tijdens deze crisis, tegelijk is het niet altijd duidelijk hoe deze extra inspanningen vergoed zullen worden. Dat is belangrijk in het kader van hun overleven. Ik hoop dat vanuit de ervaringen van deze crisis het belang van goede kinderopvang eindelijk vertaald wordt in een billijke financiering en verloning van de sector”, besluit Elke.