Kinderen en jongeren doen dromen

07 Juli 2022

Kinderen en jongeren doen dromen

Evita was afgelopen week te gast op de proclamatie van TAJO vzw, een werking die zich inzet voor jongeren in kwetsbare situaties. Deze jongeren tussen 10 en 14 jaar maken op zaterdag in verschillende ateliers kennis met uiteenlopende beroepen en de competenties en talenten die daarbij horen. Zo verbreden ze de leefwereld van jongeren en doen ze hen dromen van hun eigen toekomst. 

Kinderen leren dromen

“Door te tonen wat de toekomst in petto heeft, helpt TAJO kinderen hun talenten te verkennen. Toekomstdromen zorgen ervoor dat kinderen en jongeren meer gemotiveerd zijn. Op die manier geven ze hen een stevige duw in de rug”, zegt schepen van Opvoeding Evita Willaert.

“Door te tonen wat de toekomst in petto heeft, helpt TAJO kinderen hun talenten te verkennen. Toekomstdromen zorgen ervoor dat kinderen en jongeren meer gemotiveerd zijn.” - Evita Willaert, schepen van Opvoeding

TAJO biedt jongeren een driejarig traject dat bestaat uit verschillende zaterdag-ateliers onder leiding van gerenommeerde professionals. Deze specialisten engageren zich als vrijwilliger om hun werkveld of expertise toe te lichten aan de kinderen.

Ze laten de kinderen kennis maken met nieuwe domeinen en openen nieuwe perspectieven. “Alleen wie kansen krijgt, kan ze grijpen” is het motto van TAJO. Wie nu het traject voltooide, wordt uitgenodigd voor een alumniwerking. TAJO laat deze jongeren dus niet los.

Investeren in de toekomst

Evita ging langs op hun proclamatie om de kinderen te feliciteren. Zij hebben drie jaar volgehouden en al hun zaterdagen geïnvesteerd in de toekomst. Het aanbod was uniek.

Op drie jaar tijd kwamen de leerlingen in aanraking met bouwen en architectuur, musea, de universiteit, mode, financiën, toerisme ...

Dit gevarieerd aanbod kunnen ze waarmaken dankzij de steun van 800 gastdocenten. Het is hartverwarmend dat zo veel mensen dit project ondersteunen en er actief aan meewerken. 

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.