Kinderen die niet kunnen fietsen omdat ze geen fiets hebben? Daar doen we wat aan!

10 Juni 2021

Kinderen die niet kunnen fietsen omdat ze geen fiets hebben? Daar doen we wat aan!

Heb jij nog een ongebruikt kinderfietsje staan? Doneer het deze maand aan de fietsbibliotheken van Op Wielekes. Zo hergebruik je, heeft de fietsbibliotheek er weer een fietsje bij, en voor elke ingezamelde fiets kan een kwetsbaar kind één jaar lang gratis een fietsje ontlenen.

"Op jonge leeftijd leren fietsen legt de basis voor een leven lang op de fiets. Fietsen geeft kinderen de vrijheid die ze niet hebben als ze overal naartoe moeten worden gevoerd met de auto. Het is dus belangrijk dat we alle kinderen die kans geven. Met deze actie werken we een barrière weg", zegt Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit.

"Fietsen geeft kinderen de vrijheid die ze niet hebben als ze overal naartoe moeten worden gevoerd met de auto." - Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit

Goed voor klimaat en portemonnee

Bij de fietsbibliotheken van Op Wielekes kan je voor een lidmaatschap van 30 euro per jaar een kinderfiets lenen. Dat is erg handig, want zodra de fiets te klein wordt, ruil je die in voor een groter model. Goed voor je portemonnee en het klimaat!

Om ook de gezinnen te helpen waarvoor dat lidgeld een te hoge drempel is, organiseren Op Wielekes, wijkgezondheidscentra De Sleep en ‘t Vlot, De Fietsambassade, De Transformisten en de Stad Gent deze maand een grote inzamelactie.

Haal dus dat ongebruikte kinderfietsje uit de garage, van de zolder, uit de gang ... en breng het naar een van de 15 inzamelpunten. Voor elke ingezamelde fiets krijgt een kwetsbaar kind één jaar lang een gratis lidmaatschap bij Op Wielekes.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.