Huren van stadszaal wordt makkelijker

17 Oktober 2019

Huren van stadszaal wordt makkelijker

Een stadszaal huren in Gent wordt vanaf november 2019 eenvoudiger. In de laatste commissie Facility Management bevroeg raadslid Hafsa El-Bazioui nogmaals naar de stand van zaken van de zalenzoeker, een digitaal instrument om het huren van een stadszaal efficiënter te maken.

Dit dossier wordt al langer door Hafsa opgevolgd.

“Met de digitale zalenzoeker zet de Stad een belangrijke stap vooruit om ons aanbod aan stadszalen dichter bij de Gentenaars te brengen, zonder Gentenaars met minder digitale vaardigheden te vergeten”, besluit Hafsa.

De testfase liep langer dan gepland, tijdens de zomervakantie werden alle technische mankementen definitief opgelost. Ook werd de feedback van (test)gebruikers en medewerkers gebundeld en opgenomen. Vanaf november 2019 is het zover, dan kunnen organisaties en burgers via https://zalenzoeker.stad.gent/ alle te huren zalen raadplegen en reserveren. Maar ook aan Gentenaars die minder digitaal vertrouwd zijn, wordt gedacht: voor hen bestaat nog steeds de mogelijkheid om telefonisch of persoonlijk via de dienst een zaal vast te leggen.

Binnenkort volgt de uitgebreide bekendmaking van de digitale zalenzoeker via o.a. het stadsmagazine.