Gent krijgt een digitaal platform voor efficiënte zaalverhuur.

14 Maart 2019

Gent krijgt een digitaal platform voor efficiënte zaalverhuur.

In de laatste commissie Facility Management bevroeg gemeenteraadslid Hafsa El-Bazioui schepen Annelies Storms of er een digitaal systeem ontwikkeld kan worden waarbij gebruikers eenvoudig op de stadswebsite de beschikbaarheid van alle zalen kunnen raadplegen én dan ook via deze tool onmiddellijk een reservatie kunnen indienen.

Nu moeten verenigingen en particulieren dit op een omslachtige wijze doen, afhankelijk van de beheerder van het gebouw is er een specifiek aanvraagformulier (te vinden op de stadswebsite) dat ingevuld moet worden en per mail doorgestuurd naar de desbetreffende dienst. Verschillende formulieren voor verschillende diensten dus, niet efficiënt én dit kan anders.

Maar hier komt snel verandering in: schepen Annelies Storms bevestigde dat deze tool er in mei 2019 aankomt. Een stadszaal huren voor intern of extern gebruik wordt dus binnenkort een pak eenvoudiger. Een goede stap vooruit in het kader van administratieve vereenvoudiging én transparantie naar gebruikers en burgers toe.