Hoog bezoek voor de Fair Trade hoofdstad

21 Maart 2019

Hoog bezoek voor de Fair Trade hoofdstad

Gent, de Europese Fair Trade hoofdstad, ontving vorige week hoog bezoek. Europees commissaris Cecilia Malmström, kwam met eigen ogen een kijkje nemen naar de eerste stad die “haar” prijs in ontvangst mocht nemen. Naast overleg was er ook tijd voor een wandeling door de stad.

“Trots dat ik de commissaris mocht rondleiden op een Fair Trade wandeling. Maar vooral trots op de talrijke Gentse initiatieven op het vlak van eerlijke handel.” – Tine Heyse, schepen van Noord-Zuid

Schepen Tine Heyse leidde de commissaris rond op een heuse Fair Trade wandeling. De Fair Walk werd gestart bij Supergoods in de Brabantdam.  Vervolgens stond in de Mageleinstraat bij de Gentse Fair Trade kledingwinkel Yak & Yeti, uitbater Bharat de groep enthousiast te woord (foto). De commissaris – op de foto naast onze burgemeester – was zo gecharmeerd dat ze er prompt een aankoop deed. Ook met de buren van Fair Eco Fashion werd kennis gemaakt.

Schepen Heyse: “Trots dat ik de commissaris mocht rondleiden op een Fair Trade wandeling. Maar vooral trots op de talrijke Gentse initiatieven op het vlak van eerlijke handel.”