Groen Gent keurt bestuursakkoord goed en stelt schepenen voor!

15 December 2018

Groen Gent keurt bestuursakkoord goed en stelt schepenen voor!

Met trots kondigen we aan dat het ledencongres van 15 december 2018 het bestuursakkoord heeft goedgekeurd en de Groen schepenen voor de volgende legislatuur heeft aangeduid. Na een motiverende verkiezingscampagne, ons beste kiesresultaat ooit en lange onderhandelingen kan de nieuwe ploeg op 3 januari van start gaan. 

De bijna 200 aanwezige leden keurden met een overgrote meerderheid het bestuursakkoord goed. Een ambitieus bestuursakkoord voor een eerlijker, menselijker en gezonder Gent. Een bestuursakkoord met een duidelijke Groene stempel. Het akkoord is opgedeeld in 14 werven die je hier zelf kan doornemen. 

LEES HIER HET BESTUURSAKKOORD

De schepenen en voorzitter van de Gentse gemeenteraad

Op 30 november is al aangekondigd dat Groen Gent 4 schepenen zal hebben vanaf de start van de legislatuur en één schepen bijkomend vanaf 1 januari 2022. Dit zijn de 5 Groene schepenen en hun bevoegdheden:

  • Filip Watteeuw: Schepen van Mobiliteit, Openbare Werken, Architectuur en Stedenbouw
  • Evita Willaert: Schepen van Onderwijs, Opvoeding,  Jeugd, Gezinsbeleid en Outreachend Werk
  • Tine Heyse: Schepen van Milieu, Klimaat, Wonen en Noord-Zuid (2019-2021) - Schepen van Milieu, Klimaat en Wonen (2022 - 2024)
  • Bram Van Braeckevelt: Schepen van Personeelsbeleid, Toerisme, Openbare Netheid en Werk (2019-2021) - Schepen van Werk, Feesten, Toerisme en Openbare Netheid (2022 - 2024). Bram komt als oud Jong Groen voorzitter, 6 jaar gemeenteraadslid (waarvan 4 jaar als fractieleider) en 9 jaar vakbondservaring nieuw binnen in het schepencollege. Hij is waarschijnlijk ook de eerste gebarentalige schepen in Vlaanderen.
  • Hafsa El-Bazioui: Schepen van Personeel, Noord-Zuid en Facility Management (2022 - 2024). Met een schitterend verkiezingsresultaat en een grote deskundigheid als personeelsverantwoordelijke zal ze in 2022 klaar staan om haar schepenmandaat op te nemen. Tot dat moment zal ze met veel passie vanuit de gemeenteraad het Gentse beleid mee vorm geven.

Na meer dan 12 jaar ervaring als raadslid begon Zeneb Bensafia bij de start van deze legislatuur als voorzitter van de Gentse gemeenteraad. Een mandaat dat ze op 1 januari 2022, conform de gemaakte politieke afspraken bij de start van de legislatuur, doorgaf aan een gemeenteraadslid van Open VLD. Voor de 2de helft van deze legislatuur is Zeneb ondervoorzitter van de Gentse gemeenteraad. Cengiz Cetinkaya en Sara Matthieu zullen vanaf de nieuwe legislatuur een gemeenteraadscommissie voorzitten.

Wil je op de hoogte blijven?

Krijg je de Fractiemailing nog niet en wil je vanaf 3 januari op de hoogte blijven van het werk van onze schepenen en gemeenteraadsleden? Wekelijks versturen we een Fractiemailing zodat je niets hoeft te missen van de Gentse politieke actualiteit. Alle informatie vinden jullie ook altijd terug op onze website en via onze sociale media!

SCHRIJF JE IN VOOR DE FRACTIEMAILING

Volg ons op: