Gents klimaatbeleid werkt. Enkele markante cijfers!

31 Januari 2019

Gents klimaatbeleid werkt. Enkele markante cijfers!

Wat heeft de Stad Gent in 2018 gepresteerd voor het klimaat? Heel wat, zo blijkt uit een aantal markante cijfers. Zo vroegen 2.696 Gentenaars energie-advies bij de Energiecentrale voor hun verbouwing. Even opmerkelijk: 2.551 Gentenaars vroegen een energiepremie aan, waarvan 804 Gentenaars met een verlaagd inkomen die een verhoogde energiepremie ontvingen, goed voor 71 % van het totaalbudget aan premies.

Tine: “De financiële ondersteuning komt dus terecht bij diegenen die ze het meest nodig hebben. Gelukkig zien we nu ook een stijging bij het aantal verhuurders dat een beroep doet op energieadvies. Energiezuiniger wonen komt zo niet alleen het klimaat ten goede maar ook de portemonnee van veel Gentenaars.”

“De financiële ondersteuning komt dus terecht bij diegenen die ze het meest nodig hebben." - Tine Heyse, schepen van Klimaat 

De Stad Gent ondersteunde ook de energiezuinige renovaties van 267 sociale woningen. De begeleiding van 250 bedrijven leidde tot de jaarlijkse besparing van 4.800 ton CO2. En er kwamen 1.100 nieuwe installaties van zonnepanelen bij in Gent. Momenteel hebben zo’n 7.500 Gentse gezinnen zonnepanelen op hun dak.

Maar ook de voedselstrategie gooide hoge ogen. Foodsavers Gent pakt uit met de meest opvallende cijfers van 2018: het project redde het afgelopen jaar maar liefst 628 ton voedseloverschotten van de afvalberg.

Hier vind je alle cijfers terug!