Gent voor tweede keer op rij finalist European Green Capital Award

22 Juni 2018

Gent voor tweede keer op rij finalist European Green Capital Award

Deze week mocht een Gentse delegatie, onder leiding van Tine Heyse, het Gentse dossier verdedigen in de finale van de European Green Capital Award 2020. Gent moest het in die finale nipt afleggen tegen Lissabon, de stad die zich in 2020 één jaar lang de Groene Hoofdstad van Europa mag noemen.

Tine: “Wij zijn heel trots dat we twee jaar op rij de finale halen van deze belangrijke award. Het is een erkenning van het vele geleverde werk. Niet alleen voor ons als stad, maar ook van de vele partnerorganisaties en Gentse ondernemingen die inzetten op duurzaamheid. Het is een stimulans om ons ambitieus klimaat- en milieubeleid onverminderd verder te zetten. Of … zoals ze in Gent zeggen ‘Nie Neute, Nie Pleuje’, we werken hard verder aan een klimaatneutrale stad.”

De jury beoordeelde de drie finalisten (Lissabon, Lathi en Gent) op hun inspanningen op twaalf verschillende duurzaamheidsthema’s zoals groen, klimaat, biodiversiteit, luchtkwaliteit, mobiliteit, afval en energie.

De jury was vooral onder de indruk van de inspanningen die Gent levert op het gebied van klimaat (CO2-reductie en adaptatie), afval, mobiliteit en energie. De jury prees Gent voor haar ambitieus en helder gestructureerd klimaatplan met concrete acties.