Gent opent gloednieuw dierenasiel

27 Juni 2019

Gent opent gloednieuw dierenasiel

Gent heeft sinds zaterdag 22 juni een gloednieuw dierenasiel. Aan de Noorderlaan (nabij de Watersportbaan) schittert een nieuw gebouw voor de opvang van honden en katten. De dieren werden via een symbolische stoet van het oude dierenasiel in het Citadelpark naar het nieuwe gebouw overgebracht. Gents schepen voor dierenwelzijn Tine Heyse wandelde samen met het personeel en vele vrijwilligers van het asiel mee in de stoet.

"Het nieuwe dierenasiel is echt een pareltje, dat niet alleen voldoet aan de meest recente standaarden inzake dierenwelzijn, maar ook een prachtige nieuwe werkplek vormt voor de medewerkers en de vele vrijwilligers." - Tine Heyse

Tine: "Het nieuwe asiel is de kroon op de jarenlange samenwerking tussen het dierenasiel en Stad Gent. Het Dierenasiel investeerde 3 miljoen euro eigen middelen. De Stad Gent investeerde een miljoen euro in de nieuwbouw en stelt de grond voor het nieuwe asiel ter beschikking voor een periode van 50 jaar. Het nieuwe dierenasiel is echt een pareltje, dat niet alleen voldoet aan de meest recente standaarden inzake dierenwelzijn, maar ook een prachtige nieuwe werkplek vormt voor de medewerkers en de vele vrijwilligers."

De nieuwbouw is ook een mooi staaltje van energiezuinig bouwen. Het voorste deel met personeels- en ontvangstruimtes is volledig passief. Ook het regenwater wordt opgevangen in grote reservoirs, en vervolgens gebruikt om de toiletten te spoelen en de hokken van de dieren te poetsen.