Gent blijft progressief en groen eiland in Vlaanderen

13 Juni 2024

Gent blijft progressief en groen eiland in Vlaanderen

Dit motiveert ons ontzettend om deze koers verder te zetten richting 13 oktober en daarna.

De verkiezingen van afgelopen zondag hebben getoond dat de Gentenaars nog steeds kiezen voor een progressief, groen en toekomstgericht beleid. In moeilijke omstandigheden hebben we een goede en vruchtbare campagne gevoerd met heel wat enthousiaste vrijwilligers.

Filip Watteeuw: "Gentenaars appreciëren duidelijke beleidskeuzes en dat is wat Groen doet. Net zoals in Brussel zien we dat in de resultaten weerspiegeld."

We zijn trots op het resultaat en dankzij onze kiezers gaan onze Gentse Sara Matthieu naar het Europees Parlement en Fourat Ben Chikha naar het Vlaams Parlement. Daar strijden zij verder voor een groen beleid en eerlijke kansen.

"Gentenaars appreciëren duidelijke beleidskeuzes en dat is wat Groen doet." - Filip Watteeuw, schepen

Dat we een groene oase zijn in Vlaanderen, dat verbaast ons eigenlijk niet.

Hafsa El-Bazioui: "Dit resultaat bevestigt ons gevoel. Ook tijdens deze campagne zijn we de straat op getrokken en daar hoorden wij ook enorm veel steun voor ons groen en progressief verhaal. Dit motiveert ons ontzettend om deze koers verder te zetten richting 13 oktober en daarna."

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.