Een vrachttram in Gent?

05 Juli 2018

Een vrachttram in Gent?

  In Brussel startte recent een proefproject rond cargo op het openbaar vervoer. Concreet wil men tijdens de daluren verse goederen leveren via tram en trein. In Amsterdam experimenteerde men al eerder met een heuse vrachttram, die gebruik maakt van het tramnetwerk om goederen te vervoeren. Sara Matthieu wou weten of dat ook in Gent kan.    

Vrachtverkeer zorgt nog steeds voor heel wat druk op onze stedelijke mobiliteit. Daarom zijn alle initiatieven die deze druk kunnen verminderen welkom. Stad Gent investeert hier nu al in via ons stadsdistributiecentrum en ook werfvervoer via het water wordt aangemoedigd. Het project in Brussel en de vrachttram in Amsterdam doen dromen. Schepen Watteeuw gaf aan een Gents proefproject te willen onderzoeken. ‘Gent levert’, het Gentse distributiecentrum, toont na 1 jaar bestaan ook een mooie stijgende lijn met reeds 40.000 leveringen. Zo bieden we alternatieven voor zwaar vrachtverkeer in de stad.

Raadslid Sara Matthieu: “ We moeten blijven inzetten op innovatie om onze stad leefbaar te houden én goederen te leveren. Daarom is het goed dat ook dit denkspoor degelijk onderzocht wordt”