Een fietsenstalling op 100 meter van je voordeur

16 Januari 2019

Een fietsenstalling op 100 meter van je voordeur

Gent telt op dit moment 11.000 fietsenstallingen, tegen het einde van dit jaar moeten dit er 12.700 zijn. Op deze wijze wil de stad iedere Gentenaar een fietsenstalling geven op 100 meter van de voordeur. 

 “De aanpak om wijk per wijk gestructureerd fietsparkeerplannen te maken, werpt zijn vruchten af. We gaan op deze manier in 2019 nog eens minstens 1.700 extra fietsparkeerplaatsen creëren.” – Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit

Met een fietsenstalling dicht bij de woning zorgen we ervoor dat de fiets binnen handbereik staat. Tegelijk vermijden we dat de fiets op het voetpad staat en hier de doorgang belemmert voor mensen met een kinderwagen, rolstoelgebruikers of mensen met een rolwagentje. Als er plaats is in een fietsenstalling vlak bij de woning dan wordt de fiets daar ook best gestald.

Door fietsparkeerplannen per wijk op te maken kunnen we de noden voor iedere wijk goed in kaart brengen. Hiermee gaan we vervolgens aan de slag om de fietstenstallingen op de best mogelijke locatie te plaatsen. Bij het plaatsen proberen we bijvoorbeeld te voorkomen dat er parkeerplaatsen verloren gaan, al is dit niet overal te vermijden.

“Het aantal fietsers stijgt ieder jaar in Gent. De stijging is het grootst sinds de invoering van het circulatieplan. Als het aantal fietsers stijgt, dan moeten de fietstenstallingen volgen.” aldus Filip.

Wil je zelf een fietsenstalling suggereren? Zijn er problemen met de fietsenstalling in je buurt? Of wil je gewoon het fietsparkeerplan van je wijk bekijken? Je kan dat allemaal via deze link!