De Wereld van Kina stelt nieuwe zalen virtueel voor

11 Februari 2021

De Wereld van Kina stelt nieuwe zalen virtueel voor

'De wereld van Kina’, het natuurmuseum voor kinderen en jongeren in Gent, heeft zich in 2020 goed staande gehouden. Ondanks de lockdown kreeg het museum ruim 40% van het aantal bezoekers van 2019 over de vloer. Bovendien behoort een virtueel bezoek nu ook tot de mogelijkheden.

Interactief natuurmuseum

In 2020 mocht het museum 'De wereld van Kina: het Huis en de Tuin' in totaal 11.450 bezoekers ontvangen, 4.421 voor het Huis, 7.029 voor de Tuin. 1.368 bezoekers brachten de tijdelijke tentoonstelling 'Dag Jan - Het kleine rijk van Jan Van Eyck' een bezoekje. 

"Nu meer dan ooit zijn verwondering en ontspanning belangrijk. Daarom blijft de Wereld van Kina toegankelijk voor iedereen, zowel fysiek, maar nu ook virtueel " - Elke Decruynaere , schepen van Onderwijs

In totaal gaat het om 40% van de bezoekerscijfers van het jaar daarvoor. Ondanks de lockdown wist het museum zich dus staande te houden, zeker als je weet dat maar liefst 9.603 klasbezoeken werden geannuleerd.

Het museum is weer open sinds 7 december 2020, en geïnteresseerden kunnen voortaan ook een virtueel bezoek in hun agenda plannen. Ook de vernieuwde zalen van de zee zijn virtueel te bewonderen. Om zich nog meer te wapenen tegen de toekomst, is het museum bovendien volop bezig met de ontwikkeling van een online reserveringssysteem.

Meer informatie

Volg hier de 3D toer van het Huis van Kina

Tentoonstelling 'Zee in Zicht'

Tentoonstelling 'Dag Jan - Het Kleine Rijk van Jan Van Eyck'

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.