Bedrijven uit de technologie- en metaalsector op zoek naar Gents talent

21 Februari 2019

Bedrijven uit de technologie- en metaalsector op zoek naar Gents talent

Schepen voor Werk en Personeel Van Braeckevelt ging een kijkje nemen op de Beroepenrally. De Beroepenrally is een actie die jongeren uit het vierde middelbaar laat kennismaken met de metaal- en technologiesector in het Skaldenpark, en zo de ‘mismatch’ op de Gentse arbeidsmarkt wil wegwerken.

“De Beroepenrally is een goed voorbeeld van hoe we de mismatch op de arbeidsmarkt wegwerken, het doel van mijn Arbeidspact. Jongeren proeven hier van de realiteit ‘op de vloer’, en kunnen een bewuste keuze voor de sector maken. Voor de bedrijven is het de kans om zich te tonen en om het verzamelde Gents talent te verleiden.” – schepen voor Werk en Personeel Bram Van Braeckevelt

Er zijn immers veel openstaande vacatures in deze sector die moeilijk ingevuld geraken, terwijl er toch ook nog vele werkzoekenden zijn in Gent. Met het Arbeidspact wil schepen Van Braeckevelt beiden verbinden en de werkzoekenden het perspectief bieden op een duurzame en kwaliteitsvolle job. 

Bram monteerde er een hoes op het metalen frame van een autostoel, schroefde bouten op een motorblok en deed er een behendigheidstest onder vakkundige begeleiding van experts.

De Beroepenrally is een organisatie van het sectorfonds TOFAM Oost-Vlaanderen, Het Beroepenhuis en de diensten Werk en Economie van de Stad Gent. Deelnemende bedrijven waren Brose, OCAS, Plastal, Tower, Volvo Cars Gent en Adient.

20190221_111641_kopie.jpg