Afvalarm en vegetarisch aanbod op de Gentse Feesten verzekerd.

12 Mei 2022

Afvalarm en vegetarisch aanbod op de Gentse Feesten verzekerd.

Vorige week vrijdag werden de eetstanden op de Gentse Feesten geveild. Zo goed als alle eetstanden geraakten geveild, inclusief de twee duurzame clusters en de vegetarische kramen. Zo zet de Gentse Feesten weer een stap vooruit op vlak van duurzaamheid. 

Resultaten

27 van de 30 standen werden succesvol geveild, goed voor een totale opbrengst van 176.200 euro. Dat ligt in lijn met de verwachte inkomsten. De beide afvalarme clusters, Belfort-Beverhoutplein-Vlasmarkt-Sint-Jacobs en Kouter, werden verkocht, en zullen pionieren binnen de Gentse Feesten met herbruikbaar servies en een terugnamesysteem.

"We zijn ambitieus geweest, met een groter vegetarisch aanbod en met herbruikbaar servies. Ik ben fier dat dit geloond heeft. De Gentse Feesten zullen op vlak van duurzaamheid pionieren in Europa. En nu: feesten!" - Bram Van Braeckevelt , schepen van Feesten

Overgangsjaar

Alle standen werden aangeboden voor één jaar, de editie Gentse Feesten 2022. Zo kan de inrichting en organisatie van de clusters met herbruikbaar servies en terugnamesysteem goed geëvalueerd worden.

Het stadsbestuur verlaagde de instelprijs van de clusters als tegemoetkoming voor de extra inspanningen voor het inrichten van inwisselpunten voor het herbruikbaar cateringmateriaal.

Gerechtsdeurwaarder

Na twee moeilijke coronajaren is de horeca- en evenementensector overbevraagd en onderbemand. Om zoveel mogelijk ondernemers de kans te geven door te starten, kon iedere bieder ook maximaal één locatie of cluster verwerven.

De opbrengst van de veiling draagt bij tot de organisatie en de kwaliteit van de Gentse Feesten. De veiling stond onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.