A-tiem werkt

29 Maart 2018

A-tiem werkt

Tijdens de gemeenteraad van maart lag de verlenging van het project A-tiem voor. A-tiem staat voor Arbeidsteam Intra Europese Migratie. Dit project startte in september 2015 met Europese middelen. Het project wil de Oost-Europese Gentenaars, voornamelijk Roma, die geen aansluiting vinden bij de arbeidsmarkt, perspectief bieden op een job. Geen sinecure maar zeker de moeite waard, zo blijkt ook uit de uitgebreide evaluatie. Er worden stappen gezet en het lukt om een aantal Oost-Europese Gentenaars vooruit te helpen. 

Bij de bespreking van de verlenging van dit project in de gemeenteraad reageerde  fractieleider Bram Van Braeckevelt gevat op de tussenkomst van het Vlaams Belang ‘dat het niets uithaalde om begeleiding te voorzien.’ 

“Als overheid kan je op verschillende manieren reageren bij de vaststelling dat een doelgroep niet aan de bak komt. Je kan de mensen individueel of als groep met de vinger wijzen en teren op perceptie dat er problemen zijn. Of je kan proberen mee perspectief te creëren en toekomstgericht oplossingen zoeken. Groen kiest alvast voor de laatste optie" aldus Bram Van Braeckevelt.

De bevoegde schepen van Werk, Rudy Coddens (sp.a) stelde dat hij het niet beter had kunnen verwoorden. Het project werd dan ook door alle democratische partijen goedgekeurd.