600.000 euro voor samenwerking rond eerlijke handel

28 April 2020

600.000 euro voor samenwerking rond eerlijke handel

Begin april werd de beleidsnota Internationale Solidariteit voorgesteld aan de raadsleden. Ondertussen keurde de gemeenteraad het subsidiereglement voor Oxfam Wereldwinkels goed. “Daarmee geven we meteen invulling aan ons belangrijkste speerpunt: eerlijke handel”, aldus Tine Heyse.

Tine: “Met dit reglement zetten we niet zomaar onze huidige samenwerking verder, maar breiden we deze ook uit in de tijd: van 3 jaar naar 6 jaar. Tot en met 2025 ontvangen de Gentse Wereldwinkels jaarlijks 100.000 euro om Gent verder uit te bouwen als voorbeeld en kenniscentrum rond eerlijke handel.

De subsidies zijn uiteraard geen blanco cheque. Met deze middelen zullen we samen werk maken van een groot aanbod eerlijke producten verspreid over Gent, diverse activiteiten, wervende communicatie, sensibilisatie naar verschillende doelgroepen, een actieve samenwerking met het Gentse middenveld en last but not least, het uitwerken van een strategie rond ICT. Uiteraard blijven we ook aandacht hebben voor eerlijke voeding en zetten we onze inspanningen voor textiel onverdroten verder.”

👉 Ontdek hier ons Internationaal Solidariteitsbeleid met aandacht voor het vredeshuis, dekolonisering en de invoering van een Gentse rechtenmensencommissie. 

Blijf op de hoogte!

Wil je vanaf nu wekelijks op de hoogte blijven van de belangrijkste realisaties van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontdek hoe we samen Gent menselijker, eerlijker en gezonder maken.