3 miljoen reservaties voor Max Mobiel

20 April 2023

3 miljoen reservaties voor Max Mobiel

"5.000 unieke pendelaars per jaar rekenen op Max Mobiel. Dat zijn heel wat minder wagens op de baan. Collectief vervoer is de toekomst." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Werk  

Op de website van Max Mobiel lees je dat ze een onmisbare partner is op het vlak van mobiliteit in Gent en omstreken. Geen leugen, dat bewijst Max Mobiel met haar 3 miljoenste reservatie. Hassan is de gelukkige die een jaar gratis busvervoer krijgt. Maar wat/wie is Max Mobiel?

Max Mobiel, gewoonweg de max

Max Mobiel brengt pendelaars naar het werk. Het is collectief busvervoer dat rijdt van een mobipunt, gelegen aan Gent Sint-Pieters of Dampoort, tot de deur van bedrijven. De route is in het bijzonder gefocust op plekken die moeilijk te bereiken zijn met het openbaar vervoer.

"Max Mobiel verkleint letterlijk de afstand tot de werkvloer. Door dit om een laagdrempelige manier te doen, vormt mobiliteit voor velen geen drempel meer", zegt Bram Van Braeckevelt, schepen van Werk.

"Max Mobiel verkleint letterlijk de afstand tot de werkvloer. Door dit om een laagdrempelige manier te doen, vormt mobiliteit voor velen geen drempel meer." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Werk

Gewoonweg sociaal

En net door die plekken te bedienen, zorgt Max Mobiel ervoor dat mobiliteit geen drempel naar werk is. Dit collectief busvervoer houdt ieders werkplek dichtbij. Bovendien kan iedereen de busjes gebruiken. Een plek reserveer je via een eenvoudige webtool of via de app, en dat voor een spotprijs.

Gewoonweg duurzaam

Max Mobiel is dus de ideale oplossing, niet alleen om op een eenvoudige manier pendelaars naar het werk te brengen. Maar ook om ervoor te zorgen dat er minder wagens op de baan zijn door actief in te zetten op collectief vervoer.

"5.000 unieke pendelaars per jaar rekenen op Max Mobiel. Dat zijn heel wat minder wagens op de baan. Collectief vervoer is de toekomst", zegt Bram Van Braeckevelt, schepen van Werk.

Max Mobiel is extra duurzaam doordat ze op basis van de reservaties uit haar wagenpark het meest geschikte voertuig kiest. Geen onnodige lege zitjes. 

Gewoonweg voor iedereen

Eenmalig, sporadisch of elke dag? Voor deeltijdse medewerkers of voltijdse? Voor arbeiders, bedienden of een kaderfunctie?

Max Mobiel is er voor iedereen, voor elk type reiziger. En dat Gentenaren de weg massaal naar dit collectief vervoer vinden, bewijst de 3.000.000e reservatie.

Hassan, de gelukkige pendelaar

Die reservatie kwam van Hassan. Een trouwe pendelaar die zich gelukkig prijst met de dienstverlening van Max Mobiel, en nu geniet van één jaar gratis busvervoer.

Doordat pendelen naar het werk weinig energie vraagt, smeet Hassan zich voor 100% op zijn job. Met gunstig resultaat, want al snel kreeg Hassan de kans om de volgende professionele stappen te zetten.   

Quote 2
5.000 unieke pendelaars per jaar rekenen op Max Mobiel. Dat zijn heel wat minder wagens op de baan. Collectief vervoer is de toekomst.  

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.