10 jaar natuur- en milieueducatie in de Bourgoyen

19 April 2018

10 jaar natuur- en milieueducatie in de Bourgoyen

Elke Decruynaere opende samen met Rudy Coddens het feest naar aanleiding van de 10de verjaardag van het bezoekerscentrum Bourgoyen-Ossemeersen.

Een groenpool zoals de Bourgoyen is niet alleen essentieel voor een gezonde stad, maar ook om stadskinderen de kans te geven de natuur te leren kennen. Jaarlijks komen hier heel wat klassen en scholen over de vloer dankzij de Educatieve Diensten van het Departement Onderwijs”, sprak Elke de aanwezigen toe. 

De eerste steen van Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen, met onder meer een educatief aanbod voor scholen werd gelegd op 18 maart 2006. Sindsdien ontvangt De Bourgoyen jaarlijks meer dan 50.000 bezoekers. Het gebouw is eigendom van de Stad Gent en in beheer van de Groendienst, maar ook de Educatieve Diensten van Stad Gent en Natuurpunt hebben hier hun vaste plek. Natuurpunt baat de cafetaria uit.

Precies omdat dit Natuur- en Milieucentrum zo’n succes is, wordt bekeken om het educatief aanbod voor schoolkinderen in de toekomst ook in andere groenpolen van de stad aan te bieden.