Zondag: feest op de ring!

19 September 2019

Zondag: feest op de ring!

Zondag 22 september is Gent Autovrij! The place to be dit jaar: de stadsring tussen Muide en Dampoort. Live muziek, spelen en foodtrucks: Gent Autovrij wordt ongetwijfeld opnieuw een voltreffer. En een uitgelezen kans om te proeven hoe we onze publieke ruimte ook anders kunnen gebruiken. 

Dat de activiteiten doorgaan op de ring, is niet toevallig. In het bestuursakkoord valt te lezen dat de ring een ‘stadsboulevard’ wordt. Geen beter moment dan autoloze zondag om die ambitie in de verf te zetten.

Schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw: "Dankzij de fietsers en autodelers komt er meer ruimte in onze stad. Dat schept mogelijkheden voor meer groen, meer zit- en speelplekken. Ook op de ring. 22 september wordt een heerlijke dag, maar laten we ambitieus zijn zodat we het hele jaar door kunnen genieten van die grote publieke ruimte."

Groen Gent fietst en geniet

Om optimaal te profiteren van deze dag gaan we met Groen Gent fietsen en genieten. We spreken om 13 uur af aan de Bataviabrug (kant Schipperskaai) voor een fietsroute van 17,5 km in het noorden van Gent. De tocht is speciaal uitgestippeld door onze stadsbouwmeester voor het Festival van de architectuur. Na deze gezellige tocht verzamelen we om 15 uur op Dok-Noord aan de death ride (dicht bij de blauwe kraan) om onze schepen Filip Watteeuw door de lucht te zien vliegen en samen te genieten van een autoloze ring. Tot zondag!

💚👉 Fiets mee, schrijf je in!
💚👉 Nodig je vrienden uit op Facebook.
💚👉 Hier vind je alle activiteiten van autovrije zondag.