Gent Klimaatstad te gast in de Voo?uit

18 Februari 2021

Gent Klimaatstad te gast in de Voo?uit

Op zondag 7 februari was Gent Klimaatstad te gast in de nieuwe keuken van de Voo?uit. Onder leiding van chef-kok Sofie Dumont maakten we - samen met meer dan 150 kijkers - een budgetvriendelijke lasagne die 100% futureproof is: plantaardig, gezond én lekker. 

Werken rond voeding? Dat is voedselverspilling vermijden, voedselkilometers beperken en de vlees- en zuivelconsumptie verminderen. Zo kunnen we de broeikasgassen terugdringen.

 “Werken rond klimaat is ook werken rond voeding. Als voedselverspilling een land zou zijn, zou het na de Verenigde Staten en China de meeste broeikasgassen uitstoten.” - Tine Heyse, schepen van Klimaat en Landbouw

Tine: “Als schepen van landbouw wil ik burgers ook meer direct in contact brengen met de lokale boeren om zo hun appreciatie voor landbouw en hun bewustzijn rond voeding te verhogen. Maar ook het sociale aspect is zeer belangrijk. Voeding brengt mensen samen. We willen ervoor zorgen dat elke Gentenaar toegang heeft tot gezonde en duurzame voeding. En dat doen we in Gent samen met andere organisaties, zoals de Voo?uit.”

Heb je de workshop gemist? Dan kan je die via onderstaande link herbekijken. De benodigdheden en het recept vind je hier. Tijdens de workshop begeleidt chef-kok Sofie Dumont je van A tot Z door het kookproces. Tussendoor krijg je tal van tips om lokaal, seizoensgebonden en duurzaam aan de slag te gaan in je eigen keuken. 

Herbekijk de kookworkshop ‘Zo smaakt de toekomst!’

 

 

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.