Word vrijwilliger in de zomerscholen

10 Juni 2021

Word vrijwilliger in de zomerscholen

Na een tweede corona-schooljaar kampen heel wat leerlingen met leerachterstand. Twee maanden zomervakantie dreigt die achterstand nog te vergroten, zeker bij kinderen in een kwetsbare situatie. Om dat te voorkomen organiseert Stad Gent zomerscholen. We zoeken hiervoor nog vrijwilligers en leerkrachten.  

School is cool

Dankzij de zomerscholen krijgen kinderen en jongeren een extra duwtje in de rug en staan ze het volgende schooljaar sterker aan de start. Gent wil met de zomerscholen zoveel mogelijk kinderen en jongeren bereiken met een educatief aanbod dat zowel 'schools' als 'ontspannend' is. Het doel: aanbieden van ervaringen die hen sterken in hun schoolse traject.

"Het is fijn om zoveel engagement te zien bij de leerkrachten, vrijwilligers en organisaties!” - Elke Decruynaere, schepen van onderwijs.

“Na het succes van vorig jaar, belooft ook zomer 2021 een leerrijke en beestig leuke zomer te worden. Vorig jaar zag ik naast leermomenten ook computer-workshops, capoeira-dans en muziekinitiatie. Het is fijn om zoveel engagement te zien bij de leerkrachten, vrijwilligers en organisaties!”, zegt Elke Decruynaere, schepen van onderwijs.

Doe je mee?

Om dit te organiseren hebben we leerkrachten en vrijwilligers nodig die zich in augustus kunnen vrijmaken. Er is een vergoeding voorzien. Zin om een handje toe te steken? Stuur een mailtje naar: [email protected] 

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.