Welke schoenmaat heeft een T.rex?

19 Oktober 2023

Welke schoenmaat heeft een T.rex?

Ik twijfel er niet aan dat de tentoonstelling ‘Dinorama’ een schot in de roos wordt! Een uitstekende activiteit voor de herfstvakantie! - Evita Willaert, schepen van Onderwijs

Zag je ze ook liggen in onze parken en straten, de forse dinodrollen? Dat was een promostunt van De Wereld van Kina, het Gentse natuurmuseum voor kinderen en jongeren op het Sint-Pietersplein. Vanaf 22 oktober opent daar Dinorama, een gloednieuwe tentoonstelling over dino’s en hun tijdsgenoten. 

Dinorama is een dino-expo op kindermaat. Wetenschappelijke informatie wordt er gecombineerd met interactieve elementen die kinderen aanspreken. Het resultaat is een belevingsexpo voor jong en oud met heel wat indrukwekkende bezienswaardigheden. Op deze tentoonstelling kan je botten bewonderen van een iguanodon of kom je oog in oog te staan met een skelet van een mosasaurus, een zeeroofdier van negen meter lang. 

Veel kinderen zijn gek op dino’s. Dat is begrijpelijk, want ze tonen dat de geschiedenis van onze planeet gevuld is met avontuur en mysterie. Ik twijfel er niet aan dat de tentoonstelling ‘Dinorama’ een schot in de roos wordt! Een uitstekende activiteit voor de herfstvakantie! - Evita Willaert, schepen van Onderwijs

Zéro

Er zijn ook heel wat indrukwekkende replica's van dinoskeletten te zien. De blikvanger is het levensgrote skelet van 'Zéro', een triceratops. Zéro kreeg zijn naam na een scholenwedstrijd: leerlingen van VBS 't Brugje in Bassevelde verzamelden de meeste stemmen en mochten de dino dopen.

Welke schoenmaat heeft een T.rex?

Om het thema nog toegankelijker te maken, zijn er ook in Dinorama heel wat verrassende activiteiten. Kinderen kunnen hun voetafdruk vergelijken met die van een T. rex, luisteren naar dinogeluiden of informatie opzoeken op de computerschermen.

En de expo gaat over veel meer dan dinosauriërs. Kinderen ontdekken er ook hoe het leven er miljoenen jaren geleden uitzag.

De wereld van Kina heeft een traditie van interactieve tentoonstellingen op kindermaat en deze nieuwe permanente tentoonstelling heeft alles om een topper te worden. De tentoonstelling is te bezoeken vanaf zondag 22 oktober.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.