Wegwijs naar een tweede kans in het onderwijs

11 Januari 2018

Wegwijs naar een tweede kans in het onderwijs

Op vrijdag 19 januari 2018 gaat de slotconferentie van het Erasmus+project GOAL door. Dat project focust in zes deelnemende landen op het uittesten van modellen voor leeradvies- en begeleiding aan laaggeschoolde volwassenen.  

Gent heeft sinds 2003 een eigen Studieadviespunt 'De Stap'. Hun werking 'Word Wijs' was één van de twee modellen voor Vlaanderen binnen dit project. Medewerkers begeleiden jongeren en jongvolwassenen tussen 17 en 25 jaar zonder diploma. Op de slotconferentie komen de kritische succesfactoren voor leerloopbegeleiding voor volwassen, het bereiken van de doelgroep en een conceptnota voor leerloopbaanbegeleiding in Vlaanderen aan bod.

“Verschillende politieke niveaus - van de Europese Commissie, tot onze Vlaamse en Federale Regering - erkennen het belang van levenslang leren en de nood aan leerloopbaanbegeleiding voor volwassenen. Met deze conceptnota ligt nu een model klaar voortbouwend op werk waarin Gent voorloper is. De bal ligt nu in het kamp van de Vlaamse overheid om hier verder mee aan de slag te gaan.” Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs

EDC