Weg met de wegwerpbeker, hier komen de herbruikbare bekers voor de Gentse Feesten

07 Juni 2018

Weg met de wegwerpbeker, hier komen de herbruikbare bekers voor de Gentse Feesten

“Gentse Feesten zonder wegwerpbekers zijn geen utopie, wel een uitdaging” volgens Tine Heyse. Vorig jaar werkten al 10 van de 14 pleinorganisatoren zonder wegwerpbekers. Dit jaar zijn wegwerpbekers op pleinen verboden tijdens de Gentse Feesten. Een gezamenlijke uitdaging voor alle organisatoren van de Gentse Feesten. Vijf organistoren besloten dan ook de handen in elkaar te slaan en kiezen voor één gezamenlijke beker. Twee andere organisatoren sluiten hierbij aan.

Bij  Trefpunt (Bij Sint Jacobs en Baudelopark), Onder de Draak (Sint-Baafsplein), Polé Polé (Gras- en Korenlei), Boomtown (Kouter), Vlasmarkt, MiraMiro en Uitbureau (Laurentplein en Beverhoutplein) kan je drinken uit dezelfde herbruikbare beker. Ze werken hiervoor samen met de Luikse firma Ecocup.

De organisatoren legden samen met Stad Gent een heel traject af  met veel overleg en experimenteren, om te komen tot waar we vandaag staan: Gentse Feesten zonder wegwerpbekers. Om dit alles mee mogelijk te maken trekt Stad Gent de subsidie voor afvalpreventie op van 43.000 euro naar 120.000 euro, waarbij 25.000 euro van IVAGO komt.

De pintjes zullen nog nooit zo goed gesmaakt hebben! Santé!