Weesfietsen helpen fietshandelaren uit de nood

04 Februari 2021

Weesfietsen helpen fietshandelaren uit de nood

Je hebt het misschien ook al gemerkt: de wachttijd voor het bestellen van fietsen loopt sterk op. Maar ook op specifieke  fietsonderdelen moeten fietshandelaren soms lang wachten. De Fietsambassade biedt de Gentse fietshandelaren nu tweedehands fietsonderdelen aan, gerecupereerd uit weesfietsen. 

"Dit is een win-win-win voor de handelaars, De Fietsambassade én de fietsers natuurlijk.", - Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit

Filip Watteeuw: "Gent is een echte fietsstad, mede dankzij de vele fietshandelaren die dat mogelijk maken. Daarom willen we hen ook in coronatijden ondersteunen. Fietshandelaren hebben onderdelen nodig. De Fietsambassade kan tweedehands stukken aanleveren om de tekorten op te vangen. Een win-win-win voor de handelaars, De Fietsambassade én de fietsers natuurlijk." De prijs wordt berekend op basis van de werkuren, het onderdeel zelf is gratis.

De Fietsambassade haalde vorig jaar ongeveer 5.000 weesfietsen op. Een groot deel daarvan wordt nooit door de eigenaar opgehaald. Gezien de huidige situatie op de fietsmarkt, wordt nu een deel van deze fietsen gebruikt om onderdelen te recupereren en zo de Gentse fietsherstellers uit de nood te helpen.

Fietshandelaren die beroep willen doen op dit aanbod contacteren De Fietsambassade via [email protected].

 

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.