Wat is er aan de hand met het wijkmobiliteitsplan Dampoort Oud-Gentbrugge?

30 Maart 2023

Wat is er aan de hand met het wijkmobiliteitsplan Dampoort Oud-Gentbrugge?

"Het is momenteel niet duidelijk welke impact dit heeft op de mogelijke uitvoering van het mobiliteitsplan." - Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit

Enkele ondernemers  uit de wijk hebben meerdere rechtszaken aangespannen tegen de Stad. Met één ervan lieten ze eerder de voorbereidende werken aan Gentbruggebrug stilleggen.

Op dinsdag 28 maart oordeelde de rechter dat de Stad niet de juiste wettelijke basis hanteerde en zo een vormfout had gemaakt. De voorbereidende werken voor de invoering van het wijkmobiliteitsplan kunnen daardoor nog niet starten.

De rechter oordeelt dat de participatie op zich niet het probleem is, wel dat het niet op voorhand is vastgelegd door het College van Burgemeester en Schepenen. Er is volgens de rechter voldoende en doordacht geparticipeerd.

"Wat ik wel weet, is dat er heel veel mensen zijn die zitten te wachten op ingrepen voor de leefbaarheid en verkeersveiligheid." - Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit

"We bestuderen het vonnis en bekijken wat we kunnen doen", zegt schepen Filip Watteeuw. "Het is momenteel niet duidelijk welke impact dit heeft op de mogelijke uitvoering van het mobiliteitsplan."

"Wat ik wel weet, is dat er heel veel mensen zijn die zitten te wachten op ingrepen voor de leefbaarheid en verkeersveiligheid. Net als ik zullen veel mensen ook niet blij zijn met deze uitspraak.” 

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? 
Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van het nieuws van en over Filip? 
Schrijf je dan in op de persoonlijke nieuwsbrief van Filip.