Warm welkom aan vele nieuwe (leer)krachten bij het Stedelijk Onderwijs Gent

22 Maart 2018

Warm welkom aan vele nieuwe (leer)krachten bij het Stedelijk Onderwijs Gent

Het stedelijk onderwijs Gent verwelkomde op dinsdag 20 maart bijna 100 nieuwe medewerkers. Schepen Elke Decruynaere gaf hen een warme welkom en vertelde waarom het stadsbestuur zoveel belang hecht aan het zelf inrichten van onderwijs.

"Alles staat of valt natuurlijk met sterke leerkrachten en medewerkers. Zij maken echt het verschil. En ze verdienen dan ook een warm welkom.” Elke Decruynaere - Schepen van Onderwijs

“Voor ons is onderwijs een kerntaak. Het gaat ten slotte over de toekomst van onze kinderen en jongeren. Ook heel wat volwassenen kunnen voor levenslang leren rekenen op de Stad Gent. Alles staat of valt natuurlijk met sterke leerkrachten en medewerkers. Zij maken echt het verschil. En ze verdienen dan ook een warm welkom.”

Centraal op de startdag staat het pedagogische project van het Stedelijk Onderwijs. De vijf pijlers daarvan - diversiteit, participatie, gelijke kansen, creativiteit en duurzaamheid - werden via workshops concreet gemaakt.

Verder waren ook sessies rond talenten, activerende werkvormen en een lezing door psychologe Dominique Roos. Schepen Decruynaere: “Door nieuwe medewerkers een stevige start, een aanzet tot aanvangsbegeleiding aan te bieden, helpen we hen op weg om een duurzame loopbaan uit te bouwen in het stedelijke onderwijs.”