Waarom ook het personeelsbeleid gedekoloniseerd kan worden

26 Februari 2021

Waarom ook het personeelsbeleid gedekoloniseerd kan worden

Dekolonisatie is een breed en meerlagig concept. Op vlak van personeelsbeleid leggen we de klemtoon op gelijke kansen. Want als schepen van Personeel is Bram van Braeckevelt zich bewust van de positie die een (potentiële) werkgever heeft, en van de verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt.

Een werkgever heeft iets te bieden dat gegeerd is. Een goede job, met goede voorwaarden en de kans om mee te werken aan ons mooie Gent. Wie met anderen moet concurreren voor een job, die moet zich tonen. Wie de job aanbiedt, die kan wikken en wegen en heeft finaal de macht om te beslissen.

"We zijn ons bewust van onze positie en van de verantwoordelijkheid waarmee die gepaard gaat. We kiezen resoluut voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht afkomst of achtergrond." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Personeel

Om kandidaten te werven en te selecteren bestaan procedures. Objectiveren is belangrijk, maar onbedoelde aanwezige drempels zullen we detecteren en wegwerken. We begrijpen immers dat het eigen perspectief wel waardevol is, maar zeker niet het enige.

Gelijke kansen voor alle kandidaten

Het personeelsbeleid dekoloniseren gaat dus in de eerste plaats over het creëren van gelijke kansen voor álle kandidaten. Ongeacht maatschappelijke positie, herkomst, beperking, gender … iedereen moet zich kunnen tonen.

Stad Gent wil een voorbeeldwerkgever zijn, waar plaats is voor elk talent. Met een strategisch kader voor diversiteit en inclusie, met meer dan 80 acties waarvoor deze legislatuur 3,6 miljoen euro wordt uitgetrokken, maken we mee het verschil.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.