Vernieuwd vegetarisch aanbod in sociale restaurants

11 Januari 2024

Vernieuwd vegetarisch aanbod in sociale restaurants

"Als Stad willen we lekkere, gezonde en duurzame voeding toegankelijk maken voor alle Gentenaars."

Professionele begeleiding

In het najaar van 2023 kregen de chefs en het keukenpersoneel van alle negen erkende sociale restaurants professionele coaching van BOS+, HOGENT en ProVeg voor een nog beter en toegankelijker vegetarisch aanbod.

Zo kregen ze uitgebreide kookworkshops en werden de namen van gerechten aantrekkelijker gemaakt. De klanten werden bevraagd en er volgen ook nog proeftafels.

"Met deze professionele begeleiding geven we nog meer inspiratie om lekkere, gezonde en duurzame voeding toegankelijk te maken." - Tine Heyse, schepen van Klimaat

Gezond, duurzaam en toegankelijk

Door te lunchen in een sociaal restaurant eet je niet enkel gezond en duurzaam, je geeft ook kansen aan mensen in een opleidingstraject. In de keuken en zaal leren mensen de kneepjes van het vak, zodat ze sneller een job vinden. Een win-win.

"Als Stad willen we lekkere, gezonde en duurzame voeding toegankelijk maken voor alle Gentenaars. Met deze professionele begeleiding geven we de negen sociale restaurants in Gent nog meer inspiratie om dat te doen", besluit Tine Heyse, schepen van Klimaat.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.