VeggieChallenge gaat van start

03 Maart 2022

VeggieChallenge gaat van start

Dertig dagen gezonder, lekkerder en ecologischer eten. Dat is de VeggieChallenge waar honderden Gentenaars in maart aan deelnemen. Ook Stad Gent neemt deel en schepen Tine Heyse heeft zo haar eigen uitdaging.

Tine: "Ik ben al vele jaren quasi vegetariër. Daardoor was ik aanvankelijk niet zo enthousiast om deel te nemen aan deze challenge. Maar ik heb er een eigen invulling aan gegeven. Deze maand wil ik meer experimenteren met volledig plantaardige gerechten en probeer ik zoveel mogelijk zuivelproducten te vermijden."

Goed voor het klimaat

Door meer plantaardig te eten, heb je een impact op heel de planeet. Het is beter voor het behoud van de biodiversiteit en het bestrijden van klimaatverandering. Als 50.000 Belgen een maand lang veggie eten, besparen we samen 950.000 kg CO2 en 1.450.000.000 liter water. Dat komt neer op 58.000.000 keer douchen.

Goed voor je gezondheid

Plantaardige voeding bevat meer vezels en mineralen, wat goed is voor je gezondheid. En meer groenten en fruit eten verlaagt ook je kans op een hoge cholesterol, overgewicht en diabetes type 2.

Goed voor de dieren

In België worden jaarlijks zo’n 285 miljoen dieren gedood voor voeding.

Doe mee!

Doe jij ook mee aan de VeggieChallenge? Alle vlees en vis bannen is geen voorwaarde, meer plantaardig eten is ook al een belangrijke stap. Veel goesting, maar je weet niet goed waar te beginnen? Laat je inspireren op https://www.veggiechallenge.be/Recepten/.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.