Vastgoed als hefboom voor sociaal beleid

30 Maart 2023

Vastgoed als hefboom voor sociaal beleid

"De gronden blijven eigendom van de Stad en we stellen ze via een kosteloze opstal ter beschikking." - Zeneb Bensafia, ondervoorzitter gemeenteraad

Hafsa is al een goed jaar schepen van Facilitair Management, daar hoort ook het vastgoedbeleid bij. Een vaak technische en onzichtbare taak, tenzij een gebouw gekraakt wordt. Maar vooral veel hard dossierwerk.

Op de gemeenteraad van deze maand zette Zeneb Bensafia even de spotlight op een voorbeeld hoe we het vastgoed van de Stad inzetten voor sociaal beleid. De Stad Gent, het OCMW en Thuispunt Gent sluiten namelijk een samenwerkingsovereenkomst om nieuwe sociale appartementen én een sociaal restaurant te realiseren aan het Rerum Novarumplein in Nieuw Gent.

"Ik wil even stilstaan en benadrukken dat deze samenwerkingsovereenkomst een goed voorbeeld is van hoe de stad haar grondposities duurzaam inzet ten voordele van sociale woonprojecten in Nieuw Gent."

"Ik wil even stilstaan en benadrukken dat deze samenwerkingsovereenkomst een goed voorbeeld is van hoe de stad haar grondposities duurzaam inzet ten voordele van sociale woonprojecten." - Zeneb Bensafia, ondervoorzitter gemeenteraad

"De gronden blijven eigendom van de Stad en we stellen ze via een kosteloze opstal ter beschikking", zei Zeneb tijdens de gemeenteraad.

Bovendien is dit niet het eerste voorbeeld waarbij onze stad deze stap zet. Vorig jaar werd voor het realiseren van meer SVK-woningen een reeks voormalige stadswoningen ondergebracht bij ons Stadsontwikkelingsbedrijf.

Het is droge materie die doorgaans niet veel aandacht krijgt, maar ook deze technische hefboom zetten we in om de Gentenaars op een structurele manier te ondersteunen zodat iedereen meer kansen krijgt in het leven.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.