Van weesboot naar deelvloot

29 September 2022

Van weesboot naar deelvloot

Drie jonge Gentenaars hebben een ambitieus project op poten gezet. Samen met de mensen van Konekt vzw herstellen ze oude polyester bootjes die liggen te vergaan in Gentse wateren of afgedankt worden door hun eigenaar. Deze weesboten krijgen niet alleen een opknapbeurt, ze worden ook voorzien van een elektrische motor en staan vanaf volgend jaar ter beschikking van elke Gentenaar, via een deelsysteem en een app.

Circuit Circulair

Stad Gent heeft deze starters een financieel duwtje in de rug gegeven via de wedstrijd Circuit Circulair.

"Eigenlijk doen ze hier alles waar wij als stad voor pleiten: circulaire economie, sociale tewerkstelling, deeleconomie en duurzame mobiliteit." - Tine Heyse, schepen van Milieu

Straal ontving vorig jaar 40.000 euro en schepen Heyse mocht hun eerste resultaten met eigen ogen én een virtual reality-bril gaan bekijken. En was meteen verkocht.

"Eigenlijk doen ze hier alles waar wij als stad voor pleiten: circulaire economie, sociale tewerkstelling, deeleconomie en duurzame mobiliteit", zegt Tine Heyse, schepen van Milieu.

Ook een circulair idee? Binnenkort lanceren we de tweede editie van Circuit Circulair!

Meer weten over Straal? https://www.straal-boot.be/

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.