Vaccinatiecentrum: stadspersoneel springt bij. Jij ook?

10 Juni 2021

Vaccinatiecentrum: stadspersoneel springt bij. Jij ook?

De vaccinatiecampagne draait op volle snelheid. Ook de organisatie van het vaccinatiecentrum in Gent loopt gesmeerd, dankzij de inzet van stadspersoneel en vele vrijwilligers. Voor de komende weken zoeken we nog helpende handen, nu er velen opnieuw aan de slag gaan in hun eigen sector of examens afleggen.

"Zeker doen, we hebben de helpende handen nodig!" - Bram Van Braeckevelt, schepen van Personeel

Stad Gent organiseert het vaccinatiecentrum op Flanders Expo. Stad Gent zet daarvoor stadspersoneel in.

Schepen van Personeel Van Braeckevelt licht toe: "We engageren ons fors, met 4 centrumleiders, 11 medewerkers in de vaccinatielijnen, 2 communicatiemedewerkers, 2 mensen op de helpdesk, 2 aan de balie en een halftijdse medewerker bij HR." 

Helpende handen gezocht

De komende weken wordt het extra druk, dankzij de vlotte toevoer van vaccins. Er is dus nood aan extra helpende handen. Bram besliste dat stadspersoneel tijdens de werkuren kan bijspringen, in overleg met de leidinggevende. "Ons stadspersoneel werkt voor Gent en de Gentenaars. Het is logisch dat we hen ook de kans geven om bij te springen in het vaccinatiecentrum. Ook dat is publieke dienstverlening." 

Overweeg jij ook om vrijwilliger te worden in het vaccinatiecentrum? Meer info op https://www.eerstelijnszone.be/vaccinatiecentrum-gent

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.