Uniforme beker Gentse Feesten in de maak

15 Februari 2024

Uniforme beker Gentse Feesten in de maak

De nieuwe beker kan je op alle Gentse Feestenpleinen inwisselen. Zo wordt optimale klantvriendelijkheid gegarandeerd.

De pleinorganisatoren van de Gentse Feesten hebben samen met de Stad Gent een akkoord bereikt: er komt een uniforme beker op de Gentse Feesten voor de feestkernen in de feestenzone. Een 'bekercoördinator' leidt het project in goede banen, de Stad ondersteunt met een subsidie van 160.000 euro.

Tijdens de vorige editie van de Gentse Feesten waren er verschillende herbruikbare bekers in omloop, en ook de inleverpunten en waarborgsystemen werkten niet overal hetzelfde. Daar komt nu verandering in.

De pleinorganisatoren en de Stad Gent slaan voor de komende editie de handen in elkaar voor een uniforme beker. De beker, in een nieuwe huisstijl, zal beschikbaar zijn in verschillende formaten.

Wie, wat, waar?

De feestkernen in de feestenzone die met de beker zullen werken, zijn Polé Polé, Mardi Gras, Sint-Baafsplein, Korenmarkt, Baudelohof, Groentenmarkt, Boomtown, Place Muzette, Walter De Buckplein en het Luisterplein.

"Ik ben blij dat we met de pleinorganisatoren tot een duurzaam én klantvriendelijk bekersysteem zijn gekomen voor de Gentse Feesten." - Tine Heyse, schepen van Milieu en Klimaat

Bovendien zullen bezoekers de nieuwe beker op alle Gentse Feestenpleinen kunnen inwisselen. Op die manier wordt vanaf deze editie optimale klantvriendelijkheid gegarandeerd.

Uitfasering oude bekers

De bestaande bekers van Trefpunt vzw en van de Vlasmarkt worden nog uitgefaseerd gebruikt als duurzame oplossing voor de recent aangekochte herbruikbare bekers.

"Ik ben blij dat we met de pleinorganisatoren tot een duurzaam én klantvriendelijk bekersysteem zijn gekomen voor de Gentse Feesten."

"Onze subsidie van 160.000 euro maakt dit gemeenschappelijke verhaal mee mogelijk", zegt Tine Heyse, schepen van Milieu en Klimaat.

Ook de pleinorganisatoren zijn tevreden. Zij zetten niet alleen het gebruiksgemak van de bezoeker centraal maar hopen ook dat dat hun nieuwe beker ingezet zal worden op andere evenementen.

Bekercoördinator

De pleinorganisatoren blazen nu de vzw Gentse Organisatoren nieuw leven in om het bekersysteem te organiseren. Zo komt er een gecoördineerd afwasbeleid, komen er extra inwisselstanden en moet onderzocht worden hoe de waarborg het best geregeld wordt.

Een nieuw aangestelde 'bekercoördinator' leidt alles in goede banen.

Steun van de Stad

Het zijn de pleinorganisatoren die in het nieuwe bekersysteem investeren, maar de Stad Gent ondersteunt het initiatief met een subsidie van 160.000 euro.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.