UGent onderzoekt fietstevredenheid

19 Februari 2019

UGent onderzoekt fietstevredenheid

Vandaag startte een onderzoekproject van de UGent over fietstevredenheid in de stad. De Stad Gent werkt eraan mee door haar virtuele omgevingssimulator en 3D-technologie ter beschikking te stellen. Schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw mocht het project aftrappen en de virtuele fietsomgeving uittesten.

“Via het onderzoek verzamelen we info over wat er voor fietsers belangrijk is om zich veilig door de stad te begeven. Uiteraard zullen we met de resultaten rekening houden om Gent nog verder uit te bouwen als fietsstad.” - Filip Watteeuw

Dit postdoctoraal onderzoeksproject van de Vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen aan de UGent peilt naar elementen in de straatomgeving die 65-plussers belangrijk vinden, om zich veilig en op een aangename manier, met de fiets door de stad te  verplaatsen.

De Stad Gent stelt haar virtuele omgevingssimulator en 3D-technologie ter beschikking. Testpersonen rijden met een 3D-bril op een fiets door een virtuele stad en kunnen daarna hun ervaringen delen.

Filip: “Via het onderzoek verzamelen we info over wat er voor fietsers belangrijk is om zich veilig door de stad te begeven. Uiteraard zullen we met de resultaten rekening houden om Gent nog verder uit te bouwen als fietsstad.”

De UGent zoekt nog testpersonen voor het onderzoek. In deze eerste fase focust op het onderzoek op 65-plussers. Meer info vinden en registreren kan hier.