Tweede rap-op-stap-kantoor geopend

24 Juni 2021

Tweede rap-op-stap-kantoor geopend

Iedereen verdient vakantie, ook wie het financieel wat minder breed heeft. Even het hoofd leegmaken, weg van huis. Vanuit die overtuiging opende schepen van Toerisme Bram Van Braeckevelt gisteren het tweede rap-op-stap-kantoor in Meulestede. Gentenaars kunnen er terecht voor ondersteuning en betaalbare vakanties.

We hopen op een fijne zomer, voor iedereen. In een rap-op-stap-kantoor kunnen mensen terecht voor toerisme en recreatie op maat van een beperkt budget. Er zijn kortingen voor wie een laag inkomen heeft, veelal voor daguitstappen en verblijf in België. 

"Vakantie geeft zuurstof in je hoofd, en da’s belangrijk. Zeker als je financiële zorgen hebt." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Toerisme

Belgische kust

In 2019, vóór corona, konden dankzij rap-op-stap 615 Gentenaars op reis. De Belgische kust was de populairste bestemming. 

Het tweede rap-op-stap-kantoor opent nu de deuren in LDC De Waterspiegel, in Meulestede. Niet toevallig hier, want zo versterken we de spreiding op Gents grondgebied. Het eerste kantoor vind je in De Knoop, in Ledeberg. 

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.