Tramlijn 7 komt er, tramlijn 4 gaat naar Dampoort!

05 Februari 2019

Tramlijn 7 komt er, tramlijn 4 gaat naar Dampoort!

“We hebben lang moeten aandringen, maar eindelijk is de kogel door de kerk: tramlijn 7 komt er. Die tramlijn zal station Gent Sint Pieters verbinden met station Gent Dampoort, wat zeer goed nieuws is voor het openbaar vervoer in Gent." Zo zegt Filip Watteeuw.

We waren er al altijd van overtuigd dat Gent meer heeft aan een tram dan aan een ‘trambus’. Een tram is comfortabeler en toegankelijker dan een bus. Er kunnen ook veel meer mensen op. En tramsporen liggen waar ze liggen, wat maakt dat je altijd zeker bent van het traject.

"Zodra de dossiers voor tramlijn 7 en 4 op de sporen staan, gaan we verder voluit voor tramlijn 3. Want het klopt niet dat er beslissingen genomen zijn in het circulatieplan die de komst van de tram zouden bemoeilijken, integendeel: dankzij het circulatieplan is de doorstroming van lijn 3 nu beter dan voordien." - Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit

Tramlijn 4 wordt verlengd van het Neuseplein tot aan de Dampoort, via Dok-Zuid en Dok-Noord, en ook dat is nodig. Met een langere tramlijn 4 komt er een vlotte verbinding tussen het noordelijke deel van de binnenstad en de Dampoort, toch een belangrijke mobiliteitsknooppunt. Zo wordt het ook mogelijk om een circle line rond de stad te installeren. Nu kunnen we samen met Vlaanderen aan de slag om de conceptplannen zo snel mogelijk verder uit te werken en de vergunningen aan te vragen. En hopelijk zal de volgende Vlaamse regering dan ook de nodige budgetten voorzien. Ondertussen blijven we vragende partij voor de vertramming van lijn 3.  Zodra de dossiers voor tramlijn 7 en 4 op de sporen staan, gaan we verder voluit voor tramlijn 3. Want het klopt niet dat er beslissingen genomen zijn in het circulatieplan die de komst van de tram zouden bemoeilijken, integendeel: dankzij het circulatieplan is de doorstroming van lijn 3 nu beter dan voordien."