Toerist in eigen stad

16 Maart 2023

Toerist in eigen stad

"We blijven sleutelen aan ‘Het toerisme van de toekomst’ van Gent en doen dit met een duurzame blik. Enkel zo blijft de stad leefbaar." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Toerisme

Gent heeft heel wat te bieden. Van flaneren tot een stevige avond stappen, van cultuur tot congressen … Ze is een wereld in beweging die bijgeschaafd wordt naar de noden van Gentenaren, maar net daardoor steeds meer toeristen en bezoekers aantrekt. En ook die Gentenaren kunnen, als toerist in eigen stad, op pad.

Nooit de weg kwijt

Weet je zeker dat de stad geen geheimen voor je heeft? Via de Walk Local-wandelingen en de voetgangersbewegwijzering kom je op plekken waar je nog nooit kwam. Niet enkel ideaal om een nieuw stukje Gent te ontdekken, maar ook om toeristische trekpleisters (en haar buurt) te ontlasten. 

Steek niet de draak met …

Fosfor! Al een dik jaar zoek je met dit draakje zijn bril, en wat een win-winsituatie want ondertussen ontdek je op een speels manier de stad. Toegankelijk gezinstoerisme is een van de speerpunten van het 'Toerisme van de Toekomst' in Gent, en zo wordt citytrippen met kinderen écht een ding.

"De stad is de plaats waar we wonen, werken, ontspannen … De plek die we steeds fijner en aantrekkelijker maken. En daar mogen toeristen mee van genieten." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Toerisme

"De stad is de plaats waar we wonen, werken, ontspannen … De plek die we steeds fijner en aantrekkelijker maken. En daar mogen toeristen mee van genieten", zegt Bram Van Braeckevelt, schepen van Toerisme.

Vakantie voor iedereen

De Rap op Stap-kantoren zorgen ervoor dat iedereen mag dromen van een citytrip, en zowel binnen en buiten de stadsgrenzen ontspanning vindt. Je kan terecht in 11 punten waar vrijwilligers op jouw maat en budget een daguitstap, sport- en culturele activiteiten of een leuke vakantie boeken.

Chill, geen druk!

In 2022 verbleven meer dan 1 miljoen toeristen in de Arteveldestad, en tel daar alle dagjestoeristen bij. De stad moet leefbaar blijven voor alle Gentenaren. Daarom zijn er, naast de spreiding van toerisme door o.a. de wegwijzers, initiatieven om de druk op de stad te beperken. Denk aan de stop op vakantiewoningen en de hervormde citytaks.

"We blijven sleutelen aan ‘Het toerisme van de toekomst’ van Gent en doen dit met een duurzame blik. Enkel zo blijft de stad leefbaar", zegt Bram Van Braeckevelt, schepen van Toerisme.

Gent is een parel om in te wonen en perfect voor een citytrip in eigen stad. Haal het maximale uit jouw dag, of wie weet weekend, via de tips van Visit Gent.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.