Toerisme: waar gaat het naartoe?

14 November 2019

Toerisme: waar gaat het naartoe?

Gent is populair. (Vaneigens!) Op twintig jaar tijd is het aantal verblijfstoeristen in onze stad verdubbeld,  en de komende vijf jaar komen daar nog eens half zoveel bezoekers bij. Een zeer snelle en zeer grote toename dus. Hoe houden we het aangenaam? Om die vraag te beantwoorden, organiseert schepen van Toerisme Bram Van Braeckevelt een breed stadsdebat. Enkele thema’s die zeker aan bod komen: wat voor aanbod willen we in onze stad? Hoe beperken we de ecologische voetafdruk? Wat met de mobiliteit? Hoe spreiden we het aantal toeristen in tijd en ruimte? Hoe maken we het ontdekken van onze stad voor iedereen toegankelijk?

STADSDEBAT OVER TOERISME: LAAT VAN JE HOREN!

Het stadsdebat gaat van start op donderdagavond 21 november in de Sint-Pietersabdij. Daar ontdek je ook hoe het debat de komende maanden georganiseerd wordt. Inschrijven kan via Gentinfo (09/210 10 10) of via www.go.stad.gent/stadsdebat. Deelnemers worden beloond met een brede glimlach van schepen Van Braeckevelt – en met een aangenaam Gent, ook morgen en overmorgen.

Dit artikel verscheen in de Groenkrant van oktober 2019. Wil je zelf ook de Groenkrant 4x per jaar thuis ontvangen? Schrijf je dan hier in.
Hier vind je de volledige Groenkrant van oktober 2019.