Toegankelijker openbaar vervoer, da's logisch toch?
23 Augustus 2024
Je niet zelfstandig kunnen verplaatsen beperkt je op alle vlak. Dat hoort niet thuis in een inclusieve stad.
Op de Meulesteedsesteenweg, in de Muide, worden 6 van de 8 bushaltes vernieuwd. De haltes zijn nu meestal beperkt tot een haltepaal op een smal voetpad. Met de nieuwe haltes wordt de bus nemen veel makkelijker.
Wie op pad is met een buggy, trolley, rollator of rolstoel of een beperkte zichtbaarheid heeft, is de bus of tram nemen een hele onderneming of zelfs onmogelijk. Je niet zelfstandig kunnen verplaatsen beperkt je op alle vlak. Dat hoort niet thuis in een inclusieve stad.
Systematisch worden haltes daarom voorzien van blindengeleiding, meer ruimte om comfortabel en veilig te wachten en op- en af te stappen, toegankelijke hellingen.
Het is dus logisch dat de haltes worden aangepast. Systematisch worden haltes daarom voorzien van blindengeleiding, meer ruimte om comfortabel en veilig te wachten en op- en af te stappen, toegankelijke hellingen.
Een toegankelijke halte heeft meer plaats nodig. Ze zijn langer en breder. Er moet dus plaats voor worden gemaakt en er moeten dus keuzes worden gemaakt waar die ruimte wordt gevonden.
Logisch toch?